Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا؛ 30 ام دی امسال بود که در پی فعالیت چند سامانه بارشی و افزایش ارتفاع برف به حد مطلوب ؛ پیست اسکی فریدونشهر پس از مدت ها انتظار بازگشایی شد و انتظار علاقه مندان تفریحات زمستانه بسر آمد.
تغییر در حجم و الگوی بارش ها در سال جاری موجب شد که این مکان چندماه دیرتر از روال معمول راه اندازی شود و همین امر اولین جمعه شلوغ و پرترافیک پیست را در 6 بهمن رقم زد بطوریکه مسیرهای منتهی به پیست اسکی فریدونشهر شاهد ترافیک سنگین بطول هفت کیلومتر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شهرستان فریدونشهر روز گذشته (13 بهمن)؛ در دومین جمعه پیاپی پس از افتتاح پیست اسکی این شهرستان میزبان جمعیت زیادی از مسافران و گردشگران بود.
ورود تعداد زیاد خودرو به شهرستان فریدونشهر در روز گذشته ترافیک 13 کیلومتری را در مسیرهای منتهی به پیست بوجود آورد به حدی که گستره ترافیک به قبل از ورودی های این شهرستان در محله وحدت آباد فریدونشهر نیز رسیده بود.
ورود موج گسترده گردشگران و مسافران در دو جمعه متوالی به فریدونشهر، گرچه ظرفیت منحصر به فرد پیست اسکی این شهرستان در حوزه گردشگری را به نمایش گذاشت اما در این میان کمبود زیرساخت های رفاهی کافی در منطقه بر این ظرفیت سایه افکنده است.
بسیاری از گردشگرانی که جمعه گذشته برای تفریح به پیست اسکی فریدونشهر آمده بودند پشت ترافیک طولانی و خسته کننده غافلگیر شدند. آنها همچنین از کمبود سرویس های بهداشتی، ناکافی بودن فضا برای استراحت و صرف ناهار و نیز کمبود محوطه سازی های اطراف پیست از جمله پارکینگ گلایه کردند.
رئیس هیات اسکی استان اصفهان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پیست اسکی فریدونشهر که مهمترین نقطه گردشگری زمستانه است در سال 83 به بهره برداری رسید.
محمود یسلیانی افزود: از زمان آغاز افتتاح این پیست برای تکمیل و گسترش زیرساخت های آن جهت رفاه گردشگران و علاقه مندان به اسکی تلاش هایی انجام شده است اما استقبال روز افزون گردشگران از این پیست، توجه بیشتر مسئولان برای تامین زیرساخت های آن را طلب می کند.
وی بابیان اینکه طی سال های گذشته اعتبارات تملک دارایی استان اصفهان نیز برای توسعه امکانات رفاهی پیست اسکی فریدونشهر اختصاص یافته و تزریق شده است، افزود: سال گذشته طبق ماده 27 واگذاری اماکن دولتی به بخش خصوصی، پیست اسکی فریدونشهر با هدف توسعه و تکمیل امکانات و زیر ساخت ها در سال 96 به شرکت توسعه ورزش و گردشگری فریدونشهر واگذار شد.
رئیس هیات اسکی استان اصفهان، عدم بازگشایی پیست های دیگر استان در پی کاهش شدید بارش برف را عامل ایجاد ترافیک های سنگین و عزیمت علاقه مندان به این منطقه بیان کرد و افزود: روز گذشته ( جمعه ) برای استفاده از پیست اسکی ، گردشگران معادل چند برابر جمعیت شهرستان فریدونشهر وارد این شهرستان شدند و این مسئله بطور طبیعی مشکلاتی را در پی دارد.
یسلیانی افزود: نیروهای انتظامی، راه، فرمانداری و شرکت توسعه ورزشی و گردشگری پیست اسکی فریدونشهر تمام تلاش خود را برای کاهش مشکلات به کار گرفتند.
وی تصمیم گردشگران و علاقه مندان برای حرکت به سمت فریدونشهردر روزهای آخر هفته و به خصوص روز جمعه را عامل مهم ایجاد ترافیک دانست و گفت: این وضعیت معمولا در روزهای دیگر وجود ندارد.
رئیس هیات اسکی استان با بیان اینکه برای برطرف شدن مشکلات پیست اسکی فریدونشهر در سال آینده، برنامه ریزی های تدوین شده است، افزود: برای سرویس دهی مناسب به گردشگرانی که به این پیست مراجعه می کنند به امکانات بیشتری نیاز است و در این راستا به کمک سایر دستگاهها از جمله راه و شهرسازی نیاز داریم.
یسلیانی با اشاره به مشکل جاده های منتهی به پیست اسکی فریدونشهر گفت: با جذب اعتبارات پیش بینی شده و تخصیص و آزاد سازی این مسیر، امیدواریم محور منتهی به پیست در سال 97 دوبانده شود.
وی تصریح کرد: ترافیک سنگین در این جاده، مردم بیش از 70 روستا در پیشکوه و پشتکوه شهرستان فریدونشهر را نیز دچار مشکل کرده است که در صددیم این مشکل را با کمک اداره راه و شهرسازی و فرمانداری فریدونشهر مرتفع شود.
یسلیانی با بیان این که زیرساخت ها باید در شان علاقه مندان و مهمانان باشد، افزود: در حال حاضر پیست اسکی فریدونشهر از نظر زیرساخت و امکانات جزء رده های بالای استان و کشور است و این مکان جزء معدود پیست هایی است که این خدمات را ارائه می دهد و برنامه ریزی هایی هم صورت گرفته که در آینده بیشتر شود.
وی افزود: در حال حاضر امکانات خدماتی رفاهی موجود برای استفاده اسکی بازان استان کفایت می کند و ایجاد امکانات گسترده تر برای استفاده عموم گردشگران نیازمند تعامل بیش از پیش مسئولان و ورود جدی بخش خصوصی است.
رئیس هیات اسکی استان بابیان این که 95 درصد مراجعه‌کنندگان به پیست اسکی، از تیوب استفاده می‌کنند، هشدار داد: تیوب ‌سواری بسیار خطرناک است و گاهی آسیب های جبران‌ ناپذیری به افراد وارد می سازد با این حال متاسفانه با وجود همه هشدارها باز هم بخش زیادی از گردشگران در پیست اسکی از تیوپ استفاده می کنند.
روابط عمومی شرکت پیشروان توسعه گردش و ورزش فریدونشهر که هم اکنون در پیست اسکی این منطقه مستقر است نیز به ایرنا گفت: شرکت توسعه ورزشی و گردشگری فریدونشهر که امسال نخستین سال فعالیت خود را تجربه می کند برای گسترش و تجهیز پیست اسکی فریدونشهر موظف است برنامه های تدارک دیده شده برای این پیست را طبق برنامه اجرا کند.
علیرضا اسپنانی گفت: بر این اساس این شرکت باید طی سه سال، یک میلیارد و 500 میلیون تومان در این پیست هزینه کند که تاکنون حدود 500 میلیون تومان برای ساخت سرویس های بهداشتی، محوطه سازی پارکینگ و امکانات رفاهی ازقبیل رستوران و تجهیزات اختصاصی پیست هزینه کرده است.
وی با اشاره به ورود هفتگی 6 تا هشت هزار نفر گردشگر به پیست اسکی فریدونشهر گفت: تامین امکانات برای این جمعیت بزرگ بسیار سخت است اما امیدواریم بتوانیم بتدریج این امکانات را فراهم کنیم.
روابط عمومی شرکت پیشروان توسعه گردش و ورزش فریدونشهر بابیان اینکه ورود این تعداد گردشگر به پیست تاکنون بی سابقه بوده است، گفت: بدون احداث جاده اختصاصی برای پیست اسکی فریدونشهر بعید است که مشکل ترافیک این مسیر حل شود.
وی از برگزاری جلسه ای با فرمانداری و نیروی انتظامی شهرستان فریدونشهر برای اتخاذ راهکارهای مناسب برای وضعیت جاده منتهی به پیست در هفته جاری خبر داد.
اسپنانی در خصوص وضعیت امکانات فعلی پیست گفت: در نخستین جمعه پس از بازگشایی با کمبود مواد غذایی در رستوران های مستقر در پیست رو به رو بودیم اما روز گذشته در دومین جمعه از این نظر مشکلی نداشتیم ؛ حقیقت آن است که مدیریت این حجم از جمعیت و برآوردن نیازهای آنان بسیار سخت است.
وی افزود: برای سال آینده ساخت یک رستوران و نیز 12 فروشگاه برنامه ریزی شده که به طور کامل به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی گفت: به غیر از امور مربوط به ساماندهی مربیان اسکی و صدور کارت کلیه امور مرتبط با پیست به بخش خصوصی واگذار شده است و بخش خصوصی در این زمینه با متقاضیان از طریق مناقصه وارد همکاری خواهد شد.
به گزارش ایرنا، به نظر می رسد توسعه متناسب با حجم ورودی گردشگر به پیست اسکی فریدونشهر؛ نیازمند ورود جدی سرمایه گذاران بخش خصوصی است.مساله ای که علاوه بر اشتغالزایی و سود آوری سهم بسزایی در رضایت گردشگران و استمرار علاقه مندی آنان به این مکان تفریحی خواهد داشت.
خیل عظیم مسافران و گردشگران درون استانی و خارج استانی نشان داد که پیست اسکی فریدونشهر، به عنوان مهم ترین جاذبه برفی استان بهترین فرصت برای توسعه این شهرستان است، بنابراین ضرورت دارد مردم و مسئولان با برنامه ریزی دقیق و عملی زمینه سود دهی این ظرفیت خدادادی را بیش از پیش فراهم کنند.
پیست اسکی فریدونشهر تنها پیست اسکی استاندارد در استان اصفهان است که شیب تند و منحصر به فرد 35 درجه آن موجب جذب گرشگران و علاقه مندان به ورزش های زمستانی می شود. این پیست مرتفع‌ ترین پیست اسکی منطقه مرکزی ایران و استان اصفهان است که سالانه بیش از 30 هزار نفر گردشگر را به خود جذب می کند.
این مکان دارای امکاناتی از قبیل رستوران، کافی شاپ، سوئیت جهت اسکان اسکی بازان، پیست کوب، پارکینگ، ایستگاه تیوپ سواری، اتاق فوریت های پزشکی، ایستگاه کرایه تیوپ، کرایه وسایل اسکی ،اسنوبردی ها، اتاق های اسکان، اسنومبیل، ایستگاه تیوپ سواری، محل های طبخ غذا، بوفه و اغذیه فروشی و سرویس های بهداشتی است.
همچنین این پیست دارای ساختمان های نگهبانی و اداری، اورژانس، استراحتگاه و نمازخانه است و پلیس راه نیز در ورودی ها و خروجی های این مکان به گردشگران و علاقه مندان به ورزش های زمستانی خدمات رسانی می کند.
پیست اسکی فریدونشهر در 3 کیلومتری این شهر در دامنه کوه تسیخه قرار دارد.
ارتفاع پایه پیست از سطح دریا 2 هزار و 630 متر و در بالاترین نقطه ارتفاع پیست به حدود سه هزار متر از سطح دریا می رسد.
طول بالابر پیست حدود 980 متر است و از نوع بالابر بشقابی است که اسکی بازان را در زمانی حدود 6 دقیقه به بالای پیست انتقال می دهد.
دسترسی به این پیست از طریق جاده ارتباطی اصفهان به الیگودرز، سه راهی فریدونشهر، پس از شهرستان فریدونشهر، جاده فریدونشهر به سیبک، سه راهی جاده روستای چغیورت امکان پذیر است.
شهرستان فریدونشهر با بیش از 35 هزار نفر جمعیت در 180 کیلومتری غرب استان اصفهان قرار دارند.
گ/9861 گزارش: فاطمه زمانی - انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۸۶۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاذبه های دیدنی نیاسر کاشان، کهن باغشهر ایران

تین نیوز

نیاسر یکی از شهرهای توابع کاشان است که هر ساله گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را پذیرا می شود. در نیاسر، کهن باغشهر ایران، چهره ای سبز در همسایگی کویر می بینید که طراوت هوای دلکش آن با بوی خوش گل های رز و آلاله شما را سرمست می سازد. سفر به نیاسر از آن دسته سفرهایی است که نباید به سادگی از آن عبور کرد. 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایران هتل، نیاسر را به چشمه و باغ های پر گل و سرسبز می شناسند؛ جایی که در لیست اهالی دوست دار طبیعت برای نیمه اول سال، خودنمایی می کند. اگر مشتاق هستید بیشتر درباره جاهای دیدنی نیاسر کاشان بدانید و می خواهید انتخابی درست برای سفرتان داشته باشید؛ در این مقاله همراه ما باشید تا راهنمای سفر شما به این دیار باشیم.

قصه نیاسر

در راهنمای سفر به کاشان، بخشی که نظر بسیاری از گردشگران را جلب می کند شهر نیاسر است. نیاسر را به عنوان یکی از جاهای دیدنی کاشان و از مراکز اصلی تولید گل و گلاب در کشور می شناسند. باغ های میوه به ویژه خرمالو، به و بادام در نیاسر شهرت و محبوبیت بسیاری دارد.

نیاسر کلکسیونی از جاذبه های طبیعی، فرهنگی و تاریخی را در دل خود دارد. نیاسر کاشان شهری با قدمت چند هزار ساله است و به دلیل هوای مطبوع، مورد توجه پادشاهان ساسانی و سلسله های بعد از آن قرار گرفته است.

داستان های بسیاری در مورد پیدایش این شهر وجود دارد و برخی پایه گذاری آن را به اردشیر بابکان، بنیانگذار سلسله ساسانی نسبت می دهند. گفته می شود اردشیر بابکان برای سرکوبی شورشیان، به اصفهان می آید و بعد از شکست آن ها، رهبرشان را اسیر و باقی شورشیان را گردن می زند.

سرها را به چشمه اسکندر می برد، ضیافتی بر پا می کند و می گوید «ما بر سر افراد برجسته جشن می گیریم». افراد برجسته را در زبان پهلوی «نیکان سر» ترجمه می کنند و به مرور زمان نیکان سر به نیاسر تبدیل می شود. برخی نیز می گویند این نام گرفته شده از سایه و سرما در زبان فارسی باستان است و دلیل آن خنکی هوا و کوهستانی بودن نیاسر می باشد.

جاذبه های طبیعی نیاسر کاشان چشمه اسکندریه

همه چیز از اینجا شروع می شود؛ جایی که نیاسر، بخش بزرگی از آبادانی و تاریخ خود را مدیون آن است و هنوز بعد از سالیان دراز، زلال و جوشان از دل زمین روان می شود. این چشمه که منبع سرسبزی باغ ها و زمین های کشاورزی این بخش است؛ با عبور از عمارت و آبشار به سمت شهر جاری می شود.

به نقل از کتب تاریخی، چشمه اسکندر توسط شخصی به نام اسکندر از یاران دانیال نبی کشف و حفاری شده است. درخت چناری در پای چشمه دیده می شود که حفره ای در دل آن ایجاد شده است. خنکای آب چشمه در بهار و تابستان عطش رهگذران را فرو می نشاند و به سوی باغ های اطراف در چند قسمت جاری می گردد تا زمین را نیز به سان انسان سیراب کند. از مرکز نیاسر تا رسیدن به این چشمه، مسیری کمتر از ۳ کیلومتر فاصله وجود دارد.

آدرس  میدان میراث فرهنگی، خیابان امام خمینی
ساعت کاری هر روزه ۲۴ ساعته
قیمت ورودی رایگان
لوکیشن برای دسترسی به نقشه گوگل مپ اینجا کلیک کنید
آبشار نیاسر

آب زلالی که از چشمه اسکندر متولد شده بود، بعد از طی کردن مسیر خود و پشت سر گذاشتن کوشک صفوی به سمت آبشار نیاسر از معروف ترین جاذبه های گردشگری نیاسر روانه می شود. آبشار نیاسر پاتوق دلخواه طبعیت گردان در فصل بهار و تابستان است. هوای خنک اطراف آبشار فرصت خوبی برای برپایی پیک نیک و دور هم بودن به گردشگران این شهر می دهد.

آبشار نیاسر تقریبا ۲۵ متر ارتفاع دارد و تا رسیدن به زمین چون عروسی سپید پوش و خوش قامت از تماشاگران خود دلبری می کند. این آبشار زیبا در بهار و زمستان بیشترین میزان آب را دارد و در فصل پاییز و تابستان حجم آب کمتر می شود. در این آبشار می توانید اشکال و قندیل های زیبایی را ببینید که در طول سالیان دراز بر اثر رسوبات آهکی شکل گرفته اند و جلوه ای متفاوت به آبشار بخشیده اند.

آدرس  نیاسر، خیابان ولیعصر، کوچه آبشار
ساعت کاری ۲۴ ساعته
قیمت ورودی رایگان
لوکیشن برای دسترسی به نقشه گوگل مپ اینجا کلیک کنید
مکان های تاریخی نیاسر کاشان

به سراغ جاهای دیدنی نیاسر می رویم و با گشت و گذار در آن به آثار تاریخی، مناظر طبیعی و مردم مهربان صمیمی می رسیم که ما را بیشتر شیفته این شهر می کند. جاهای دیدنی کاشان در بهار رنگ و بویی دیگری دارد و فرصتی خوبی برای بازدید از تمام جاذبه های این شهر به شما می دهد. در این بخش جاهای تاریخی نیاسر کاشان را به شما معرفی می کنیم تا بتوانید در سفر به این شهر از آن ها دیدن کنید.

باغ تالار و عمارت کوشک نیاسر

باغ تالار و عمارت کوشک از جاهای دیدنی معروف نیاسر است که مقصد بعدی آب چشمه اسکندر نیز می باشد. این باغ تالار به درختان سر به فلک کشیده و آب روان در جویبارش شهرت دارد. عمارت تاریخی کوشک بنایی برجسته است که در وسط این باغ زیبا می توانید ببینید؛ عمارتی که گفته می شود روزگاری، تفرجگاه دلخواه شاهان بوده است.

موقعیت قرارگیری این عمارت که به کوشک صفوی نیز شهرت دارد به گونه ای است که می توانید از هر نقطه ای در نیاسر آن را ببینید. در فضای این باغ دلنشین امکانات مناسب رفاهی چون: سالن غذاخوری، سرویس بهداشتی، آب خوری و صندلی و نیمکت برای گردشگران فراهم شده است. عمارت کوشک باغ تالار در سال ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آدرس  جاده نیاسر، سه کیلومتری مرکز شهر
ساعت کاری هر روزه از ساعت ۸  تا ساعت ۲۰
لوکیشن برای دسترسی به نقشه گوگل مپ اینجا کلیک کنید
حمام صفویه

گرمابه صفویه یادگار دوران صفوی در این روستاست که گردشگران بسیاری با بازدید از آن جذب معماری و نحوه انتقال آب به آن می شوند. مسیر بعدی آب بعد از آبشار نیاسر همین حمام تاریخی است. آب از آبشار زیبای نیاسر به کمک کول های گلی به داخل هشت گوش و سپس به حمام روانه می شود. آب این حمام قدیمی که در روزگار گذشته غیر از فضای شستشو، مکانی برای نقل داستان های شهر بوده، به وسیله هیزم گرم می شد.

حوض وسط و حجره های رختکن دورتادور آن به سبک دیگر گرمابه های ایرانی ساخته شده است. خزینه، محراب نماز، حوض پاشویه و سنگ سلمانی از دیگر بخش های حمام صفویه نیاسر است. این حمام در سال ۱۳۸۳ در فهرست آثار ملی ایران، به ثبت رسیده است.

آدرس  نیاسر، خیابان ولیعصر، خیابان آبشار
ساعت کاری هر روزه از ۸ تا ساعت ۱۹
قیمت ورودی روزهای پنج شنبه و جمعه هر نفر ۵ هزار تومان، سایر روزها رایگان
لوکیشن برای دسترسی به نقشه گوگل مپ اینجا کلیک کنید
شماره تلفن  09138675206
چهارطاقی نیاسر، زیارتگاه زرتشتیان

چهار طاقی نیاسر بنایی که با وجود ناملایمتی های دوران، هنوز استوار و پا برجاست تا یادآور آیین نیاکان ما باشد. چهار طاقی از جاهای دیدنی متفاوت نیاسر است که حدود ۱۸۵۰ سال قدمت دارد.

این بنا اولین آتشکده ای بوده که به دستور اردشیر بابکان در زمان ساسانیان ساخته شده است. بنایی مربع شکل با اضلاع تقریبی ۱۲ متر که در ساخت آن ها تنها از سنگ های آهکی و رسوبی با ملات استفاده شده است.

این آتشکده که بر فراز صخره ای ساخته شده، محلی برای نیایش و عبادت بوده است. گفته می شود این بنا جز زیارتگاه بودن و زنده نگه داشتن آتش مقدس، به نوعی تقویم نیز بوده است. منجم ها از طریق اندازه گیری میزان سایه که بر پایه های آن می نشست، روز اول تابستان و زمستان را تشخیص می دادند.  این بنا در سال ۱۳۱۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

آدرس  نیاسر، میدان میراث فرهنگی، خیابان امام خمینی، بالاتر از چشمه اسکندریه
ساعت کاری هر روز از ساعت ۸ الی ۲۰
قیمت ورودی رایگان
لوکیشن برای دسترسی به نقشه گوگل مپ اینجا کلیک کنید
شهر زیرزمینی نیاسر، غار رئیس

 یکی دیگر از جاهای دیدنی نیاسر غار رئیس است. این غار سندی بر قدمت زندگی انسان در این دیار مرکزی ایران است. از این غار به عنوان اولین غار دست ساز انسانی یاد می کنند که با ظرافت و معماری شگفت انگیزی ساخته شده است.

غار رئیس یا سوراخ ویس با پیچ و خم های متعدد نشان از هنر و ذوق مردمان آن روزگار را می دهد. احتمالا شما نیز هنگام بازدید از اینجا به یاد شهر زیرزمینی نوش آباد کاشان می افتید که هر دو جاذبه، با معماری شگفت انگیز، آن هم بدون داشتن ابزار حرفه ای، انسان را شگفت زده می سازد.

غار پر رمز و راز رئیس، ۲۵۰۰ متر طول دارد و از اتاق، راهرو، تونل، چاه و محوطه های متعددی تشکیل شده است. باتوجه به حکاکی های موجود در غار، برخی بر این باورند، در آن زمان از اینجا به عنوان عبادتگاه استفاده شده است. شاهکار معماری در این غار به گونه ای رقم خورده که در تمام نقاط حتی تونل های آن، هوای تازه و مطبوع جریان دارد.

آدرس  نیاسر، خیابان ولیعصر، خیابان آبشار
ساعت کاری هر روزه از ۸ تا ۱۸ساعت
لوکیشن برای دسترسی به نقشه گوگل مپ اینجا کلیک کنید
برج تاریخی چالقاب نیاسر

یکی دیگر از مکان های دیدنی نیاسر برج تاریخی چالقاب این شهر است که مانند دیگر آثار ارزشمند یادآور اهمیت و قدمت اینجا می باشد. برج قدیمی چالقاب بر بلندای تپه ای از جنس سنگ به نام کوجه چاله قاب، در محله ای به همین نام قرار دارد.

محله چاله قاب با دارا بودن آثار ارزشمندی از سده های گذشته همچون خانه بروجردی، خانه بخشی تقی، گذر چاله قاب و برج چاله قاب، از نظر تاریخی و گردشگری دارای ارزش فراوان است. در گذشته از این برج، برای دیده بانی و نگهبانی استفاده می شد و موقعیت قرار گیری آن تسلط خوبی بر اطراف دارد.

آدرس  نیاسر، میدان میراث فرهنگی، خیابان منتظری
ساعت کاری هر روزه  ۲۴ ساعته
قیمت ورودی رایگان
لوکیشن برای دسترسی به نقشه گوگل مپ اینجا کلیک کنید
آسیاب آبی نیاسر

به قدم های آخر چشمه در مسیر خود نزدیک می شویم؛ جایی که کمک می کند تا برکت نان بر سفره اهالی بنشیند. آسیاب آبی از جاهای تاریخی نیاسر کاشان است و با کمک آبی که از سمت آبشار رسیده به چرخش در می آید. آب ابتدا در داخل تنوره انباشته می شد و سپس از طریق کول باریکی با فشار روی چرخ آسیاب می ریخته و سنگ آسیاب را به حرکت در می آورده است.

قدمت این آسیاب به دوران ساخت حمام برمی گردد و برای آسیاب کردن گندم و جو اهالی بکار می رفته است. در قدیم از مسیر آبشار تا داخل شهر، ۱۳ آسیاب وجود داشته که تنها همین آسیاب از آن ها باقی مانده و بعد از مرمت، پذیرای گردشگران نیاسر شده است.

 
آدرس  نیاسر، خیابان ولیعصر، خیابان آبشار
ساعت کاری هر روزه از ۸ تا ساعت ۱۹
قیمت ورودی روزهای پنج شنبه و جمعه هر نفر ۵ هزار تومان، سایر روزها رایگان
شماره تلفن 09138675206
سوغات نیاسر و مراسم گلاب گیری

محال است صحبت از گلاب و گلاب گیری به میان بیاید و یادی از کاشان نکنیم. جشن گلاب گیری کاشان و نیاسر از جاذبه های فرهنگی و مردمی این دیار است. از روزگار گذشته تا کنون، هر ساله از اواسط اردیبهشت تا اواسط خرداد ماه، اهالی کاشان، نیاسر و قمصر با چیدن گل های خوش رنگ و بوی محمدی و بیرون آوردن دیگ های عرق گیری از انبار خانه، به استقبال مراسم سنتی گلاب گیری می روند.

مراسم خوشبویی که برای پیدا کردن آن، نیاز به پرسیدن آدرس نیست و با دنبال کردن عطری که در فضا پیچیده به پای دیگ ها و باغ های پرگل می رسید. مگر می شود به نیاسر کاشان بیایید و دست خالی برگردید. چند شیشه از گلاب های دو آتشه، میوه های نورسیده، صنایع دستی، غذاهای محلی، برگ گل و غنچه های خشک شده و انواع عرق های گیاهی از جمله سوغات نیاسر است که می توانید با خودتان به همراه ببرید.

فاصله نیاسر تا کاشان

نیاسر از توابع شهرستان کاشان بوده و مرکز آن نیز، بخش نیاسر است. از مرکز شهر کاشان تا نیاسر فاصله ای در حدود ۳۳ کیلومتر پیش رو دارید که با زمانی کمتر از نیم ساعت به اینجا می رسید. اگر از تهران راهی کاشان هستید و نیاسر را برای تفریح و گردش انتخاب کرده اید؛ باید بدانید مسیری در حدود ۲۵۷ کیلومتر پیش رو دارید که با وجود فاصله کوتاه، فرصت خوبی برای گذراندن تعطیلات آخر هفته به حساب می آید.

برای دسترسی دقیق به موقعیت مکانی نیاسر بر روی نقشه کلیلک کنید.

 

بهترین زمان بازدید از جاهای دیدنی نیاسر کاشان

نیاسر کاشان در منطقه ای کوهستانی واقع شده است و به همین دلیل در نیمه اول سال آب و هوای خنکی دارد. فرار از گرمای هوا و پناه آوردن به نقاط خنک تر مثل باغ ها، آبشار، چشمه و جویبار سبب شده تا جمعیت نیاسر در بهار و تابستان با حضور گردشگران بیشتر از تعداد همیشگی باشد.

فصل پاییز فرصت خوبی برای قدم زدن در کوچه باغ های نیاسر و تماشای هزار رنگ درختان است و البته می توانید از خرمالوهای شیرین و خوش طعم نیاسر نیز بهره مند شوید. با این اوصاف اگر به دنبال زمانی هستید که بتوانید از تمامی جاذبه های گردشگری نیاسر بازدید کنید؛ می توان گفت بهار نیاسر کاشان بهترین انتخاب است. این شهر یکی از بهترین جاهای دیدنی اطراف اصفهان است که حتما بعد از یک بار دیدن، هرساله شما را به اینجا می کشاند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • جاذبه های دیدنی نیاسر کاشان، کهن باغشهر ایران
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • نمایی دل انگیز از دریاچه سد سمیرم در قاب دوربین شهروند خبرنگار
  • کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان
  • معلمی که برای نسل جوان جاذبه داشت
  • برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و عکس جاذبه‌های شیراز در سئول
  • از معلمی روی صندلی چرخدار تا معلمی در برفی که هم‌قد دانش‌آموزان است
  • دو نمایشگاه فرهنگی و اجتماعی در ماهشهر افتتاح شد
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان